Sweater weather

Skilsmissebarn

Jeg er skilsmisse barn? Og hvordan skal jeg så lige forholde mig til, at det udtryk pludselig er blevet til en realitet. I et tidligere blogindlæg “Da mit liv blev vendt 180 grader” forklarede jeg om hvordan jeg havde det på daværende tidspunkt. Dette indlæg blev skrevet 1-2 uger efter at mine forældre valgte at gå hvert til sit. Nu er det snart 1 og et halvt måned siden. Jeg har fået så mange spørgsmål det sidste måned: “Hvordan har du det med at din mor og far er blevet skilt?”. Jeg siger men en monoton stemme – det er svært at svare på, for mine følelser og tanker kører rundt, men de er snart begyndt at falde til ro.

Det er klart at det er en kæmpe omvæltning. Nu skal du pludselig til at flytte ting frem og tilbage, og du ser ikke din mor og far sammen hver dag. At have haft en mor og far som har været udadskillige i 18 år, og så at de ligepludselig siger “farvel” til hinanden har været utrolig svært for mig at håndtere. Jeg er jo stadig ung, jeg kan ikke altid være stærk, vel? Det er okay at sige at livet er noget lort nogengange, for tro mig, det er det. En af de tidspunkter hvor det virkelig gik op for mig at jeg var blevet et “skilsmissebarn”, var da min mors nye sofa kom ind af hendes dør. Jeg ved godt at i nu tænker “hvorfor når sofaen kom?” – og det skal jeg svare jer på. Der følte jeg at min mor var igang med at opbygge en ny rede – uden min kære far, som ellers altid plejede at være der.

Men det store spørgsmål er, “hvordan har jeg det ligenu?” Jo – jeg har det okay – hver dag bliver lettere, men nogle dage tager jeg et skridt tilbage, for der er minder alle steder, som minder mig om at vi engang var en familie, og at puslespillet gik i stykker. Men selvom at puslespillet er gået i stykker for min mor og fars vedkommende, så skal det hele nok gå, og på et tidspunkt finder jeg brikkerne, og sætter dem sammen på en helt ny måde – ligesom at jeg skal vænne mig til mit “nye liv”

4 kommentarer

  • Cecilie

    Jeg fik lyst til at kommentere, da jeg læste dit indlæg, for at lade dig vide, du ikke er alene. Jeg er selv et “skilsmissebarn” på 22 år. Og der er ingen skam ved, at være ked af det, selvom man er voksen. Mine forældres skilsmisse var utrolig hård for mig, da de betalende den for lige under et år siden. Hele min verden brast, for alt hvad jeg troede på og de værdier jeg er vokset op med, var pludselig revet væk fra mig. Jeg troede på ægte kærlighed og familie, men da mine største forbilleder, mine forældre, ikke engang kunne finde ud af det, hvem kan så? Så man skal til at finde en ny måde at leve sit liv på, både sammen med sine forældre, men også alene. Og det er der intet mærkeligt i, at være ked af det over, for det er ikke nemt.
    Desuden forstår man jo det hele, alle følelserne fra ens forældre osv, når man som voksent skilsmissebarn overværer en skilsmisse fremfor små børn. Og selvfølgelig gør det ondt! Også et år senere

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Aldrig sjovt når ens forældre går fra hinanden! Håber du er ved godt mod

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Aaron

    That’s right Amanda, you gotta just pick up the pieces and roll with the changes, you’ll be o.k., hug<3

    https://www.youtube.com/watch?v=eKtZXyH6cug

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Godt at høre, at du er ved at finde din vej gennem kaos. Håber det stille og roligt bliver nemmere for dig at leve som skilsmissebarn <3

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sweater weather